Почетна
Екскурзии и одмори
Дестинации
Календар
Промоции
Жешки понуди
Хотелски резервациии
Авионски билети
Влез за клиенти
Продажни места и контакти
Промоции
Жешки понуди
Потврдени датуми
Календар
Празници

Користење колачиња (cookies)

Овој документ ја содржи политиката на туристичка агенција Бохемиа при користење колачиња на веб-страницата www.bohemia.mk и нејзините подстраници.

Колачињата се мали датотеки со податоци коишто вашиот прегледувач ги сместува во компјутерот или уредот. Тие му овозможуваат на веб-серверот да пренесува податоци во компјутерот или уредот за чување записи и за други цели.

Страницата на Бохемија користи колачиња со цел подобро презентирање на информации и обезбедување персонализирани, доверливи и сигурни услуги за потрошувачите.

Можете да го блокирате користењето колачиња во поставките на вашиот веб прелистувач, но ова може негативно да влијае на функционалноста на оваа страница.

Оваа страница користи неколку категории на постојани колачиња. Сите колачиња се генерирани и користени од ("first-party cookies"), освен колачињата наменети за статистички цели на Google ("third-party cookies")..

 

Функционални колачиња

Функционалните колачиња ни овозможуваат да понудиме дополнителни можности за користење на оваа веб-страница.

Тие содржат технички, не-персонализирани информации за пристапниот уред што го користите (тип и верзија на прелистувачот, оперативен систем, големини на прозорци, резолуција на дисплеј, поддржани технологии итн.). Оваа информација ни овозможува да ја визуелизираме содржината на оваа страница на квалитетен и адаптивен начин.

Тие овозможуваат безбедно и релевантно овластување при користење на центарот за услуги на клиентите, од каде што можете да пристапите и да управувате со туристичките услуги што сте ги купиле од туристичка агенција Бохемиа.

Овозможува употреба на услугата "Омилени програми", преку која можете да ги зачувате вашите омилени екскурзии и одмори на лична листа.

Ви овозможува да ја користите услугата "Историја" преку која имате лесен увид на прегледани програми.

Информациите добиени од функционални колачиња не се споделуваат со трети страни.

 

Статистички / Statistical / Tracking Cookies

 

Овие колачиња се користат за следење на страниците што ги посетувате на оваа веб-страница. Информациите што ги чуваме се агрегирани и не содржат никакви лични податоци. Податоците се користат за статистички и аналитички цели кои ни овозможуваат да им понудиме на нашите корисници подобри услуги и производи, како и порелевантни информации за време на користењето на оваа страница.

Оваа страница користи Google Analytics за статистички цели. Споделените статистички податоци со Google не содржат лични и / или други податоци за персонализација. Овие информации се предмет на политиката на доверливост на Google.

 

Услови на користење

 

Со користење на оваа страница се согласувате  со политиката за користење колачиња на туристичката агенција Бохемија.

 

Оваа страница ги почитува Вашите кориснички права, согласно условите и ограничувањата во рамките на Директивата на ЕУ 2002/58 / EC.